Studiedag

Gud så välbehövligt. Jag och MAx sov till elva idag, fast jag somnade jättetidigt igår. Var nog lite sliten efter helgen skulle jag tro. Idag har vi bara varit inne och slappat, precis vad jag behöde. Så himla mysigt.

Och jag har äntligen läst ut Så länge vi båda andas, den sista Twilight boken. SÅ himla bra och spännande. Har inte haft så svårt att lägga ifrån mig en bok sen Harry Potter kom ut. Det är ungefär samma känsla, jag bara sitter och hoppas på att Max blir en vampyr. Haha!
Lussekats bak med Max igår. Max gjorde den fina lusse-elefanten

Julpytning

Som sagt, det blev inte mycket sömn för mig. Det var så himla svårt att lägga ifrån mig boken, men tillslut klockan tre var jag tvungen att ge upp. Klockan skulle  ju ringa vid 9 för sen var det julmarknad med scouterna som gällde. Men ooo så spännande. Hoppas max låter mig läsa lite sen.

Nu är det julpytning i mitt rum som gäller för fulla muggar. Kommer nog lite bilder sen så ska ni få se att man kan skapa julstämmning fast det är plusgrader och regn ute. det gäller bara att inte titta ut genom fönstren.
Nej julpytning var det som gällde, för snart kommer Max

Julmarknad

Kvällen igår blev riktig lyckad! Lite stressigt bara. Kom in till stan vid tio efter marddröms bussresan med fulla människor som trodde vi var 15 år. Och satt och sa rätt ut hur för jävliga vi såg ut. Tack för självförtroendet pojkar!

5 över tio var vi hos Linda, hon var inte hemma. Vi knallade inte lite diskret och sa att vi skulle ha förfest där. Ja hennes föräldrar hade ju inte så mycket att säga till om. Linda kom hem ungefär 5 i halv elva. En snabb förfest på 2 groggar och en cider on-the-go blev det för elva lämnade vi Lindas hus för att hinna till Hugos. Vi hann precis innan tolv, men inte Max. Stackars älsklingen.

Mycket dansade blev det. Träffade även Malin och Janni. Mycket trevligt. Vid två började mina fötter skrika i protest. Så ungefär vid halv 3 lämnae vi hugos gick till Mcdonalds och sedan hem till Linda. Sov till klockan sex, lämnade Lindas hus kvart i sju. Åkte hem med första bussen. Sov till halv elva och gick upp. Åt en jättemysig bakisfrukost med Max. Julvörtsbröd, te och youghurt. Hur mysigt som helst. Sen åkte vi in till sörping och gick på julmarknaden.

Åkte in till Norrköping för att åka vidare ut till Krokek. Såg på Twilight och myste med Linnea och Linda. Fast jag och Linda var rätt slitna. Linda somna och vakna av sina egna snarkningar, charmigt.

Har lånat sista Twilight boken, så myckt jag kommer sova inatt? Tur att det är studiedag på måndag. Nu blir edt läsa av!

Party!

Max är hemma hos mig och vi sitter mest och väntar på att tiden ska gå så att vi kan åka in till Norrköping. Dock har jag lite klädproblem, som vanligt! Men blir nog kjolen även om den är lite somrig.
Massa pussar på Max för att han står ut med mina larviga kläd ångest attacker. Hej i-landsproblem.


Förfest hos linda för ungefär en månad sen. Och ja det är jag som  är datanörden ;)

Ingen risgrynsgröt

Talet gick inget vidare. Som väntat. Tappade bort mig blev röd och svettades. Och det var långt ifrån fem minuter långt. Jag skulle ha pluggat mer. Försökte verkligen igår, men det ville verkligen inte gå in i skallen. Hopplöst!

Skippade risgrynsgröten som var i skolan till lunch och tog halv tolv bussen hem. Jag som hade sett fram hela veckan mot risgrynsgröt. Men jag ville inte äta själv. Så jag åkte hem tyckte ännu mer synd om mig själv för att jag inte fick någon gröt och ska försöka göra lite på mitt projektarbete. Får se hur mycket jag gör. Det känns rätt hopplöst det med.

Ska försöka peppa om mitt dåliga humör så det blir på topp till ikväll.

Friskis i Sörping

Hemma efter att ha tränat med Tina. Nja, Friskis i Norrköping är bättre. Det är jobbigare, roligare övningar och låtar. Och man kan välja vad man ska köra för pass. Men orkar man inte spendera 40 minuter på bussen för att träna så gör man inte. Och bättre att röra på sig lite än att sitta hemma.

Jag fick inget mer gjort på svenska talet. Försökte, började flera gånger men jag tappade bort mig hela tiden. Det kommer inte att gå bra imorgon. Hoppas att jag inte behöver. Förstår inte varför jag måste. Om jag håller det kan jag ändå inte höja mitt betyg och då borde jag inte sänkas om jag låter bli?

Imorgon är det risgrynsgröt till lunch i skolan. Äkta julkänsla!


Klädproblem inför morgondagen! Inte kul att se likadan ut på alla bilder från hösten 09. Blir att prova allt i garderoben imorgon, igen. Här är en liten fjortisbild på vad jag hade på mig förra fredan.
Haha, mitt öka självförtroendetprojekt känns lite fjortis? Men fungerar, tror jag

Alvblodet

Nu har jag läst ut den femte boken om det magiska landet om Deverry så nu är det dags för lite minnesantecknignar för mig själv igen.


Nu har vi förflyttats framåt i tiden, Rhodry är gammal, 54 år och fortfrande härskare Deverry. Dock ser han fortfarande ut att vara i 20-års åldern tack vare sitt alvblod och folk har börjat viska om demoner.
En dag kommer Jill som nu är dwemoermästare till hans borg och säger att han måste ge sig av innan det blir uppror pga av att han inte åldras. Sagt och gjort de iscensätter Rhodrys död, de får alla att tro att han dör i en drunkningsolycka och ger sig av till Västlandet där alverna bor.

Sedan förflyttas vi bakåt i tiden och får följa Aderyn, en annan dwemoermästare som har varit med i böckerna tidigare men lite avsides. Nu får vi följa med hur hans liv är med alverna. Trotas att han är människa beger han sig till alverna land. Där förälskar han sig i en av dem och de gifter sig. Ho ger sig sedan av för att leva med ett annat folk i en annan värld, varken levande eller döda.

Sedan blir det lite rörigt vi får träffa Rhordy i ett annat liv när han heter Maer. Tillslut återvänder vi i alla fall till tiden där Rhodry och Jill lever. Jill kan inte längre känna kärlek för Rhordy som hon en gång gjorde. Rhodry känner sig fortfarande dragen till henne. Jill bestämmer sig för att ge sig av till de outforskade öarna och ta reda på om det lever några alver där. Hon hoppas att det finns alver där, och böcker som kan ge henne svaret på gåtan om rosenringen.

Böckerna blir bara mer och mer förvirrande. Det är så mycket att hålla ordning på och allt hoppande i tiden gör mig snurrig. Särskilt när det som hänt i ett tidigare liv hör ihop med vad som häder i själens nästa liv.

Segisdag

Har tränat på talet massor idag. Ändå sitter det inte. Det är inte 5 minuter långt, powerpointen är skitdålig. När jag står där framme imorgon kommer jag säkert tappa bort mig för ja gvet inte riktigt vad jag pratat om egentligen. Orkar inte träna mer idag heller egentligen. Det är ingen mening. det kommer inte sätta sig i alla fall.


Fortfarande inte löst den där lilla problemlösningen jag har tills på fredag. Får se hur det blir med det där. Partysugen är jag!


Träna med Tina i sörping ikväll. Orkar inte åka ända inte till Norrköping när jag är ledig så då kan jag lika gärna prova på i Söderköping. Hoppas det är jobbigt.

50-talets filmstjärna

Jag kände mig som en sådan när jag gick från miniorerna till resecenturm i regnet. I min långa kappa och sjal knuten runt huvudet. Det var bara de stora solglasögonen, cigarettförlängaren och läppstifitet som saknades, då hade jag Lana Turner kopian.

Rönnbörsgelé. Ett spännande experiment. Tyvärr hann vi inte se det stelna, men vi får se på söndag hur resultatet har blivit. Kom då på Söderköpins adventmarknad och köp korv, ljus, almanackor, blompinnar och rönnbärsgelé av scouterna.

Ledig imorgon så himla skönt. Måste verkligen få ihop mitt tal. Även om jag ska sitta hela dagen så ska det sitta. Ska bli skönt att bli av med svenska C.
Nu skiter vi i allt.

My life would suck without you

Du är allt för mig, verkligen allt. Om exakt en vecka har vi varit tillsammans i 2 år <3


Första långdagen i skolan den här veckan.

Med två letkioner som verkligen tar musten ur en, naturkunskap och föertagsekonomi. Men nu har naturkunkspen börjat bli kul när vi har lämnat det kemin bakom oss. Baciller och Virus är mycket mer spännande. Ärligt.

Nu är jag hemma en snabbis för att hemma lite grejor till miniorerna. De fina blompinnarna ni fick se igår och rönnbären. Äta lite ska jag göra med. Snällaste mamma gör potatismos till mig och Frida.

På fredag ser det ut som om det blir parrty :D lite spontant sådär. Problemet är drickan. Vill inte ta av det sista från Bulgarien. Vad ska jag då ha på nyår. Har ju en cider hos Linda men på en cider händer det inte så mycket och jag är för fattig för att dricka ute. Problemlösning.

Sötaste juldekorationerna till foton på picnik

Dålig hårdag = Fläta på sidan


Östgötska

Kom på en rolig grej som jag glömde skriva i mitt förra inlägg. När jag var på gymmet så hade dom East fm på radion, inte min favorit kanal. Men jag kunde en hel del låtar efter ha lyssnat igenom vretamattias spellista. Och ja allt är ju inte dåligt. Men det roliga var när det var nyheter. Vilken östgöstka hon pratade. Lade verkligen betoningar på e så det lät som ä.
Sådant som gör dagen lite roligare.

Cd-läsaren fungerade inte. Istället blev det filmen en julsaga med Frida men hon somande efter en stund. Bestämde även datum på parmiddagen jag och Tina ska ha med våra boyfriends. Äkta julkänsla! Nu så här på kvällen när det är mörkt ute gör det inget att det är regnigt ute. Jag sitter inne dricker glögg och låtsats att det är riktig vinter ute. Och i helgen är det julmarknad och julpyntning som gäller. På söndagen ska jag stå och sälja lite grejor med miniorerna.


Blomsterpinnar. Händigt ihopknopade av mig. Jag lovar de som miniorerna har gjort är finare.
Men folk kanske köper mina med om de tror att det är en 8-åring som gjort dem inte en 18-åring? Imorgon på minior mötet ska vi göra rönnbärsgele som vi ska sälja också. Spännande!Om ni har funderat på varför det har kommit så mycket bilder på mig själv på senaste tiden är det ett av mina försök till ett bättre självförtroende. Ett långsökt projekt. Men jag har tänkt såhär om jag tar kort på mig själv måste jag titta på bilderna väldigt mycket och se att det inte finns så mycket fel som jag tror. Och att ingen kommenterar dumma saker är ännu en bevis på det. För jag tror att det finns miljoner mer fel på mig än vad det finns. Fel det finns det, men det har alla, även Kissie haha! Jag orkar i alla fall inte leva mitt enda liv som Lillan med att hata den jag är. Jag vill att livet som Lillan ska vara lyckligt och då måste jag acceptera mig själv först.


Russia!

Äntligen klar med det arbetet pju! Nu är det bara svenska talet kvar den här veckan. Och tal är ju min starka sida, höhö speciellt när det ska vara 5 min långt.

Mentorsamtal idag. Pratade om framtiden och sådana viktiga grejor som man helst inte vill tänka på. Jag hoppas fortfarande på att det dyker upp en briljant idé i januari som säger vad jag ska göra i resten av mitt liv. Inte troligt. Jag får nog leta reda på den där idén själv. Kanske dyker upp på SACO-mässan. Alldeles för mycket att välja mellan om man bara ska välja nånting man vill bli bara sådär.

Efter skolan tränade jag en stund på gymmet. Konditionsmaskin för hela slanten. Det där med att skaffa muskler är inte min grej. Jag vill hellre bli av med lite av mina?

När fick jag så långt hår :OHoppas min cd-läsare fungerar nu för i sådana fall ska jag spela sims hela kvällen!

Spinning

Riskettan var inte så tråkig som jag befarade att den skulle vara. Visst jag hade hört allting förut. Men föreläsaren berättade om sitt eget liv och sitt eget missburk utav alkohol. Och jag tycker alltid att sådana berättelser är hmm vad är rätt ord, medryckande? Att jag vet vem en av hans söner är gjorde att berättelsen var ännu mer spännande och ofattbar.
Att det kan gå så långt, att spärrarna släpper och inte säger stopp längre. Att inte ha kontroll. Så jävla skrämmande.

Det hela slutade vid 5 och då gick jag till Friskis och körde ett spinning 75 pass. Och ledaren var en finnlandssvenska och pratade sådär lite gulligt ibland som dom gör. Nu är jag rejält trött i benen och längtar efter att få krypa ner i sängen.

Längtar till helgen!

Uppe tidigt och pluggar

Fast jag inte bröjar förrän halv ett gick jag upp klockan åtta för att plugga. Ambitiöst. Började lite på power-pointen till svenska talet, men det gick vidare. Det var svårt att hitta bilder och inspiration, särskilt när jag inte ens är säker på om mitt tal är argumenterande eller infomerande? Jag är inte heller säker på vad jag vill få fram med det. Jag gav upp efter ett tag och började med arbetet om Ryssland istället. Ska skriva om deras befolkning, hur den ser ut, hur den ändrats genom åren och om de har någon befolknignsploitik.

Förhoppningvis har fläkten till min dator kommit idag så att jag får lämna in den. Den låter något förskräckligt.

Snart ska jag klä på mig åka till skolan va där en timme för att sedan åka till körskolan och riskettan istället. Lär ju vara mer spännande än föertagsekonomi. Ikväll blir det spinning.


Sol, sol sol!

Eastfm by vretamattias

Sött namn. Söt spellista. Ingen musik som brukar spelas hemma hos Lillan. Men variation är alltid bra. Speciellt när man tröttnat på all musik i sin egen spellista.

Mätt, nyduschad och har tagit på mig myskläder. Polotröjan som var i goodiebagen var inte så ful på som jag trodde. Svarta jeans till kanske? Skulle nog funka. Funderar på att värma lite glögg och sätta mig att läsa lite. Önskar att jag hade en sackosäck.

Igår var jag hos Max. Vi var ute och gick i det fina vädret. Jag klarade spelet left for dead. Något larvigt zoombie skjutarspel. Ganska kul ändå. Men det slår inte sims 3. Mest låg vi i sängen för jag fick en äcklig huvudvärk på eftermiddagen. Kunde inte röra mig, frös och mådde illa. Tur att det släppte så jag kunde jobba idag i alla fall. Lite lördagsmys med chips och choklad blev det med. Max är mysigast <3


541 köttbullar

Jobb. På tallbacken. Rulla köttbullar till jultallriken. 541 st, 20 gram.

Jobb för person utan särskilt hög inkompistens men med stark rygg och axlar. Nu är jag helt slut. Vill bara ställa mig och ta en lång och varm skönt dusch. Äta nånting med. Men det finns inget varmvatten än. SÅ jag får vänta med det. Och äta, ja det blir nog en macka. Orkar inte göra nånting.

Hemma hos Max

Övningskörde till älsklingen med pappa förut. Ska tillbringa natten här för att sedan åka iväg imorgon och jobba.

Tänkte bara visa min skor som jag valde igår:

Fast jag valde bruna, men hittade ingen bild


Solen skiner

Solen är uppe idag igen. Man blir så larvigt glad utav det, går och ler hela tiden.

Igår var rena rama julafton för mig. Ett par gratis skor som kommer på posten om ett par veckor. Jag kommer ha dom snyggaste skorna på nyår nu! I goodiebagen var det en polotröja, ett nummer av Elle, ett halsband, ett mobilsmycke/nyckelringsmycke, ett rosa nagellack, ett nyckelband och en flaska vitamindryck från Vitamin Well.

 

 

Gårdagen blev riktigt lyckad, Dock var det lite segt att vänta på att allt folk skulle komma till Otten men framåt halv tolv började komma lite. Lustigt det kändes att dansa och va ute när man var helt nykter. En upplevelse i sig.

Gratis Skor!

Yes jag fick ett par skor på Nellys Highheel Party!
Och en goodiebag.

Nu är jag jävligt trött i fötterna och i kroppen. Dags att krypa i säng.
Imorgon tänkte jag visa hur fina skor jag valde och vad jag fick i påsen.
Nått att se fram emot!

Sömn var det ja.

Solen!

Jag blir så himla glad ända ut i tårna när solen har skinit hela dagen. Hoppas att det är upphåll även i kväll, inte kul att stå å kö när det regnar.

Har hunnit med ganska mycket på mitt projektarbete idag, skickade iväg två mejl, skrev nästan klart ett litet avsnitt. Effektivt. Skönt. Hann med att städa och gå en promenad med. Snart ska jag laga mig lite mat med innan Tina kommer. OOoo vad jag längtar. Kommer bli så jävla kul! Har lite svårt att bestämma vad jag ska ha för nagellack ? haha. Rött eller guldigt?

Hemma jobb

Idag blir det att jobba hemma med projekt arbetet. Får sitta på google och hoppas på att jag hittar någon bra mejladress som svarar. Om ingen har svarat till slutet av nästa vecka får jag byta vinkel på projektet. Kanske hur "vanliga" människor ser på scouting?

Sedan blir det städning och förhoppningsvis hinner jag med en promenad med. Borde göra en power-point till svenska talet som vi ska hålla nästa vecka. Vid fyra kommer Tina hit och då ska vi göra oss iordning för party! Tummen upp på en bra fredag

Evigt regnande

Det känns som om det aldirg tar slut. Jag blir så deprimerad utav vädret. Vill bara sitta inne och dricka massa te, glögg och äta massor utav choklad.

Film på naturkunskapen. För att inviga vårt nya område. Baciller och virus. Rysningar över hela kroppen får jag bara jag tänker på det.
Filmen handlade om en advokat som var bög och hade HIV. Båda sakerna dolde han för sina kollegor på firman. När de fick reda på att han var bög och hade HIV avskedade de honom. Han bestämde sig för att stämma dem. Filmen fick mig verkligen att tänka till om mina egna fördomar mot homosexuella och personer som är smittade med HIV. En riktig tankeställare. Vet inte vad filmen hette men det var Tom Hanks som hade huvudrollen.

Efter lektionen träffade jag Linnea. Vi gick runt på stan en stund och jag köpte klänningen tills imorgon. Sen hamnade vi på Lindahls och satt där och pratade i över en timme. Hur skönt som helst att få prata av sig lite. Det behövde jag, tack Linnea <3

 

Imorgon blir det hemma plugg. Hoppas att jag kommer någonstans med mitt projektarbete. Annars är det nog dax att byta vinkel. Lite sent att göra om allting nu. Usch! Skulle va mycket lättare om folk svarade på mejl man skickade till dem!


Klar!

Efter mycket om och men tycker jag allt att jag har fått till det ganska bra. Men det tog rikigt lång tid kan jag lova. Pjuh!

Nu är det bara att äta frukost och göra sig i ordning för en dag i skolan. Efter skolan ska jag träffa Linnea och gå på stan en stund med henne. Mys. Har inte träffat henne på väldigt länge. Ska passa på att köpa klänningen tills imorgon då med. OO vad jag längtar!

Nej frukost och påklädning var det som gällde nu!

Fortfarande renovering

Men jag har kommit en bra bit på vägen. Idag ser man i alla fall vad som står på bloggen. Men nu orkar jag inte mer för idag. Man blir helst slut i huvudet efter allt tittande på kodmallar och siffror och skit som måste stämma. Pjuh!

Min datorfläkt är fortfarande inte lagad. Den hade inte kommit idag, kommer eventuellt imorgon. Men de lagade i alla fall med cd-grej lite provisoriskt. Sabbade till företagsekonomi provet rejält. Vill verkligen inte få tillbaka det. Och i mitt horoskop stod det att jag hade flyt på arbetet. Ha! Fast svenskatalet på fredag blev i och för sig inställt. Tur är det. Fick reda på idag att man var tvungen att redovisa med powerpoint och det hade jag verkligen inte räknat med. Så nu har jag ännu en vecka att fixa till det.

Under eftermiddagen gick jag på stan med Max. Jag provade massa klänningar tills på fredag,hittade en på HM som jag ska köpa imorgon. Röd med blixtlås, billig var den med 179:- Det blev bara en svart orkester-jacka idag, hade inte pengar till båda och det fanns bara en kvar i min storlek så jag valde att köpa den idag. Äntligen äger jag en sån! Har velat ha en sån jättelänge.

Sedan åkte vi till Erikshjälpen där Max införhandlade lite julklappar till sin mamma och pappa. Riktigt fina grejor blev det. Sedan tog vi en fika på Kuriosa för att det regnade och det var synd om oss. Och för att jag hade ont i fötterna av klackskorna, dom är inte riktigt vana vid att gå i det.

Söta te-koppar                                        Max tog fina ego-bilder när jag var på toan.Sedan bar det av till miniorerna där vi pysslade för fullt till julmarknaden. Fick med mig lite pyssel hem att sysselsätta mig med. Hoppas bara att det är nån som vill köpa det jag har gjort!

Ombyggnad

Tänkte att det var dags att göra min blogg lite jul fin. Men jag är långt ifrån klar. Det syns knappt vad det står och allt är bara fel. DÖssur och arg och irriterad är jag. Vet inte hur många gånger jag har svurit åt det här nu. Hoppas jag lyckas bli klar imorgon i alla fall. Jävla skit!

Cou-cou har förresten tagit körkort idag. Grattis!

Regn, dimma, lera

Det var vad den här dagen hade att erbjuda. Som jag förutspådde så blev det inte mycket pluggande. Nästan inget alls faktikst. Lite finslipande på talet till på fredag. Provet imorgon lär väl gå åt helvete. Men inte mycket att göra åt. Jag kan inte rå för att företagsekonomi är tråkigt och att vi har den mest oinspirerande läraren jag någonsin haft. Men datorn är ju alltid roligare än att ha lektion?

Istället för plugg som det borde blivit större delen utav dagen så städade jag. Så nu skiner det på nedervåningen. Snart i alla fall. Svabbningen fick vänta tills vi har varmvatten och det finns det nog snart. Sedan begav jag mig ut på en cykeltur till mogata och tog Össby vägen hem. Jag hade plockat lite blommor (joo vi har några som blommar utomhus nu) och satte på farfars grav med.

Nu ska jag forsätta trotsa skolan och läsa ut boken jag håller på att läsa med. Kanske dricka lite glögg med?

Häxvargen

Nu har jag läst ut den fjärde fantasy boken, Häxvargen utav Katherine Kerr.

Den var betydligt mer lättläst än någon utav de tidigare för den här hoppade inte i tiden en enda gång. Istället fick man följa hur Salamander och Jill kämpade för att få tillbak Rhodry som sålts som slav. Till slut lyckades de köpa loss honom utav en rik dam. Till en början minns inte Rhodry särskilt mycket om sitt gamla liv men sakta men säkert och med hjälp av Nevyn får han tillbaka det bit för bit.

Jill blev alltmer medveten om sin fallenhet för dweomer. I slutet utav boken förstår hon att hon inte kan gifta sig med Rhodry när han återgår till sin roll som lord. Som hovdam skulle hon inte ha tid att studera dweomer och hon blir tvungen att lämna Rhodry. Där var det nästan så att jag grät en skvätt faktikst. Jill ger sig i alla fall av med Nevyn för att studera dweomerer och där slutar boken.

Sovmorgon

Det var på tiden att man fick sova ut lite. De senaste helgerna har jag vaknat och gått upp runt åtta-nio. Men idag sov jag ända till halv elva. Gud så skönt. Och välbehvligt.

Idag hade jag tänkt att plugga,städa och ta en liten cykeltur. Laga mat ska jag göra med, kanske baka något? Bröd? Får se hur mycket plugg det blir. Men borde verkligen eftersom vi har företagsekonomi prov imrgon och svenska tal på fredag. Men jag har inge lust. Det är tur att det inte är så långt kvar till jullovet. Typ en månad bara. Skönt!


Längtar efter snö!

Full fart

Gud vad jag har hunnit med mycket idag känns det som. Först tränade jag 45 min på träningsmaskinen. Det var en blandning mellan en stepmaskin ich en crosstrainer. Sedan gick jag till körskolan för att köpa och boka 10 nya lektioner till nästa år. Efter det gick jag till Söder Tull för jag och Max skulle som sagt gå en snabbis på stan för att hitta ngåot till mig att ha på mig till fredag. Men vi hann inte till alla ställen så vi ska gå en liten tur på onsdag eftermiddag igen. Mysigt.

På lektionen beslutade sig min fläkt på datorn att sluta fungera. Då var det bara att gå ner med den till datorkillarna med den. På onsdag ska jag lämna in datorn så att de kan byta fläkt i den. De skulle även laga min cd-grej som har varit lös så man kan ha tagit ur den ur datorn sedan tvåan. Så nu lär jag vara utan dator ett par dagar. Jobbigt läge där. Jag är inte vidare förtjust i pappas dator.

"You say -Hello
and then I say - I do"


Traktor?

Det är helt sjukt vad högt min dator fläkt låter. Det måste vara något fel någon stans för som den brummar på kan man ju tro att jag har en traktor i rummet, inte en dator.

Jag är så himla trött verkligen. Det tog emot att gå upp när klockan ringde. Kunde inte somna igår kväll heller, jag hatar att sova ensam. Även fast Max alltid somnar fortare än kvickt så är jag i alla fall inte ensam. Jag har någon att prata med om jag behöver. När man är ensam får man ligga där med sina tankar helt själv. Hemkst.
Ska få träffa Max en liten stund idag, längtar <3

"When you smile
I start to believe in me.
But when you smile
I start to believe you’re my destiny"

Lillan bildoktorn

Söndagen blev inte så hemsk och långtråkig som jag trodde att den skulle bli. Lite efter tolv kom pappa och frågade om vi skulle ut och övningsköra. Vi for först till Sörping och tankade sedan bar det vidare in mot Norrköping och Mekonomen. Sedan tog pappa över ratten när vi åkte in mot city, han skulle köpa en julklapp. Sedan åkte vi till Mekonomen igen och därifrån fick jag köra ut mot Arkösund. Tanken var att vi skulle komma till Stegeborg så jag fick prova på att köra ombord på färjan. Men vi missade båda avfarten och istället blev det en liten lustig omväg och vi slutade i Tåby på en fika hos Sonja.
Därifrån åkte vi till Willys och handlade och sedan hem.

Väl hemma skulle jag byta till vinterdäck på Volvon. Det var inte så svårt som jag trodde, det var faktikst ganska kul till och med. Men fasen vad skitigt man blev om händera.

Bytte olja, rengjorde luftfiltret och fyllde på kylar och spolarvätska gjorde jag med. Känner mig duktigare än Bosse bildoktorn själv.

 

Mätt, trött och allmänt seg i kroppen är jag nu. Ska nog lägga mig ganska snart, tänkte åka in så jag var inne vid stan till 8 imorgon. Först till körskolan och boka nya lektioner till nästa år, sedan träna. En liten snabbtur på stan med Max innan skolan tänkte jag hinna med innan skolan också. Måste hitta något att ha på mig på fredag när jag och Tina ska ut på äventyr.

Så här snygg var jag när jag lekte bildoktor!

Hängselbyxor och rutig flanellskjorta är grejor.


Regn hela veckan

Jag vill verkligen ha snö istället för det här äckliga regnandet! Bort med fuktigheten, gråheten och hopplösheten som regnet efterlämnar sig. Snö är mer passande för årstiden, snart är det första advent och då ska det minsann vara snö ute!

Söndagar är alltid så fruktansvärt tråkiga. Och långa. Hela dagen liksom släpar sig fram. Den här dagen kommer nog kännas oehört lång. Har redan hunnit skriva på talet, skicka iväg ett mejl, läst i Häxvargen, tvättat och hängt tvätt. Och klockan är bara tolv. Vad ska jag göra resten utav dagen? Jag hatar söndagar dom är alltid så fruktansvärt tråkiga och ensamma. Jag vill att Max ska vara här.


Cheescake glögg och massa prat

Så himla mysigt det var att träffa Tina. Har inte gjort det på evegheter känns det som. Vi har så himla mycket att ta igen efter i sommar när vi inte träffades. Vi disskuterade hur mycket vi ändrats genom åren. Så himla svårt att tänka sig, vi som inte brydde oss om smink vad vi hade på oss eller skor någonting har börjat tänka på sånt. Massa annat tjejsnack blev det med.
Längtar massa till fredag.

Min cheescake som jag bakade nu i veckan blev förresten jättegod. Det receptet borde ni prova på!

Imorgon ska jag försöka skriva lite på mitt svenska tal som jag ska hålla på fredag. Är inte rikigt klar med vad jag ska prata om än men en rättvis värld är temat på det jag börjat skriva. Får se om jag fortsäter på det. Ska även försöka skicka iväg ett pat mejl till mitt projektarbate. Byta till vinterdäck på volvon och byta olja står även på schemat + en liten övningskörningstur. Får se hur det går?Pyjamastajm och en bra bok eller film och en kopp te.

Regnpromenad

Igår kom Max hit. Det var så himla mysigt. Vi satt i vardagsrummet med massa tände tända ljus och pratade jättelänge. Jag behöver dig, nu mer än någonsin <3

Idag åkte vi i Maxs gula bil till Strolången och tog en långpromenad i regnet.

 

Vi tog en massa roliga bilder med. Men de flesta blev dåliga pågrund av att mobilkameran har inte så hög kvalité. Men där var några av de bästa bilderna vi lyckades ta. Vattnet var förresten jättekallt. Max och hans kompisar är inte kloka som ska åka och basta ikväll. Usch för att doppa sig nu säger jag bara!


Fredag den trettonde

Otur har jag i alla fall, så nog är det en otursdag alltid. Vaknar jättetrött imorse, men det är väl bara att vänta efter en vecka med för dålig sömn. I skolan började jag att må illa som tusan och huvudet snurrade som om jag åkt Tornado på Liseberg. Inget plugg eller tränande för mig idag alltså. Behöver verkligen båda. Nästa vecka ska vi hålla ett 5 min långt tal som avslutning på svenska C, har knappt börjat på mitt. Jag behöver också jobba med projekt arbete eftersom jag ligger så himla efter i det. Och träning säger sig självt varför jag berhöver det.

Nu ligger jag bara här och tycker synd om mig själv och längtar tills Max kommer hit. Ska kanske försöka sova lite, förhoppningsvis är illamåendet borta då.

För lite sömn

Som väntat var det svårt att somna igår kväll, somnade inte förrän framår två skulle jag tro. Men fyra timmars sömn är bättre än inget? Ni ska se påsarna som har tagit plats under mina ögon, förskräckligt. Ser ut som en livslevande zoombie. Det blir inte bättre av att jag ska vara en hel dag i skolan heller. Önskar att fredgarna bara hade en lektion. Prjoketarbete är en otorligt onödig kurs. Den kan vi ta bort.

Ikväll blir det träning, sen kommer nog förhoppningsvis Max hit. Om han överlever bilturen hit. Ball som han är tog han körkort igår.<3
Avundsjuk. Själv kommer jag inte få mitt förrän i april som tidigast för jag är sämst i världen på köra bil. Precis som på allting annat. Just nu verkar det som om allting är åt helvete. Vill bara stanna hemma under täcket hela dagen och inte träffa en enda jävel.


Hur blir det med sömn inatt?

Det var inget puls medel pass, istället var det bara ett vanligt medelpass. Blev knappt svettig. Jag som behövde svettas, få tankarna att klarna. Lustigt att man tänker bra när man svettas? Det är tur att det är intensiv pass imorgon i alla fall. Då kommer jag att bli sådär härligt slut i kroppen.
Provet gick bra, jag kunde alla frågor jag fick. Jag kunde även fylla på Malin och Fias svar. Förhoppningsvis kommer jag att få bra resultat så jag slipper få G i betyg. Efter provet fick jag vänta en timme på bussen. Som tur var hade jag valt att ta med mig boken så jag hade något att göra.

Så fort jag kom hem gick jag och la mig i sängen och sov. Har sovit, tittat på TV och bara legat i sängen fram till nu. Frågan är hur jag ska kunna sova ikväll?

Borde plugga

Borde plugga lite mer på Naturkunskapen. Känner inte att det sitter så bra som det borde. Men jag har en förmåga tt röra ihop allting om jag pluggar samma dag som jag ska ha det. Blir att titta en liten snabbis sen kanske.

Igår kväll efter Linda åkt satt jag uppe ganska länge och lyssnade på Tomas Ledin och fick en liten nostalgitripp på onsdagskvällen. Var inte ett dugg trött, liet konstigt med tanke på att jag knappt sovit den här veckan. Men inatt lyckades jag somna fort och utan drömma konstiga drömmar. Skönt.

Frågan är om jag hinner till puls medel, mamma är på utvecklingssamtal med Frida så hon kan inte skjutsa mig till bussen. Och bert-gunvor står självklart redan där ute. Kanske skulle gå ut? Fast det hinner jag inte med tanke på att jag inte har packat, klätt på mig eller något. Får ta bussen som är inne vid tolv och komma lite sent till passet, det är ju inte hela världen.
Hatar att ha krav på mig, kommer inte kunna leva upp till dem.Jag har världen duktigaste pojkvän :D <3

Linda-mys

Satt kvar på skolan en stund efter vi slutat och pluggade med Janni, eller det blev mest prat. Hoppas att jag klarar Naturkunskapsprovet imorgon. Jag borde göra det, har pluggat ganska mycket faktikst. Ett G är inte acceptabelt i betyg.
Efter en stunds pluggande och pratandes upptäckte jag att det var dags att springa iväg och träffa Linda. Vid Knäppingsborg, vår obligatoriska mötesplats. Vi tog hennes bil, röda faran och körde direkt till Erikshjälpen. Det finns så mycket fina grejor på second hand så man blir helt till sig. Jag vill ha en såndär ryskpäls mössa som är inne i år. Men de var lite dyra föra min smak, 175 kr för en begagnad mössa? Nej tack! Men lätt värt att fundera på, Myrorna kanske har billigare alternativ?

 

Jag hittade i alla fall den perfekta julklappen till pappa. Vad kan jag inte säga ifall att han skulle komma in här och kika nyfiken i en strut som han är. Linda fyndade lite tallrikar till sin udda-tallrikar-i-köket samling. Efter Erikshjälpen gick vi till Netto köpte popcorn och begav oss ut till Hälla. Filmmys med Chocolat och Johnny Depp.

 

 


Draktronen

Igår läste jag ut Draktronen, den tredje boken i serien om det magiska landet Deverry.

Den boken var mycket bättre och lättare att läsa än de andra böckerna. Tidigare har den hoppat väldigt mycket mellan olika tider, men i den här boken var det två tidsperioder att hålla ordning på.
I första tidsperioden får man följa Rhodry, som Maddoc och Cullyn som Owean när det är med och startar Silverdolkarna. Ett sällskap med män som slåss för pengar istället för ära. Båda två är silverdolkar även i sitt nästa liv.
Rhodry och Jill är ute på vägarna eftersom Rhodry har blivit bannlyst av sin bror Rhys. De kommer till en borg där Rhodry tar ett jobb. Där kommer de ifrån varandra. Jill blir förtrollad av en man som heter Perryn att älska honom istället för Rhodry. Rhodry tror att hon ger sig av frivlligt men beslutar ändå att följa efter henne.Men brödraskapet, de som utöver den mörka dweomern (magi), är ute efter Rhodry. Man får inte reda på varför, men troligvis vill de uttrota hans familj. De utplånar i alla fall hans minne och tänker sälja honom som slav.
Hans bror dör i en ridolycka, troligen osarkat av brödraskapet, så konungen bestämmer att upphäva Rhodrys bannlysning och låta honom komma tillbaka och ta hans brors plats. Jill och Salamanderiel, en alv och Rhodrys riktige bror, Rhodry är tillhäflten alv, men han vet inte om det själv. De två ger sig ut för att följa efter Rhodry och föra tillbaka honom.

Intressant med en dålig sammanfattning av boken, nej jag vet. Men jag måste skriva ner någonstans vad som har hänt för att komma ihåg det ordentligt. Det finns 15 böcker och det som har hänt i tidigare böcker är för hon knyter ihop allting.

Fyra listan!

Fyra tv-program jag brukar se: tittar inte på tv?
Fyra saker jag gjorde igår: skolan, träffade sofia, tränade, hade körlektion
Fyra saker jag längtar till: studenten, jullovet, bulgarien, tills jag får körkort
Fyra saker som står på min önskelista: pengar, snö, sackosäck, smycken
Fyra saker jag avskyr: falska människor, folk som inte kan ta vara på sig själva, oordning, lathet
Fyra saker jag tycker om att göra: umgås, träna, promenera, läsa
Fyra saker jag åt i går: knäcke, mannagrynsgröt, choklad, majs
Fyra bloggar jag utmanar: Starfighter-Linda, ja och tre frivillaga!

Dvala

Hela dagen har jag gått runt som i en dvala. En liten tät dimma framför ögonen.
Jag vill inte ha det så. Jag vill vara lycklig och glad. Om jag dör imorgon vill jag inte att min sista dag ska ha varit ledsen och tråkig.
För att pigga upp mig själv ska jag strax gå och lägga mig och läsa klart boken Draktronen. Det brukar alltid få mig på bättre humör.

Efter träningen är jag sådär härligt trött i kroppen. Man känner att man verkligen har jobbat och alla muskler är liksom slut. På fredag är det intensivpass igen. Imorgon ska jag ha en vilodag. Behövligt.


Blev så trött på mitt hår som har beslutat sig för att se fettigt ut för jämnan. Även om jag försöker avvänja det från tvätt. Förut tvättade jag varannan dag och nu var tredje. Det är inte ofta, men ändå envisas det med att se otroligt fettigt och äckligt ut. Jag begav mig till Lush och köpte ett schampo som ska vara bra för fett hår har jag hört. Tänkte prova det imorgon, så då får vi se om mitt hår kan klara sig mer än en dag utan att se fettigt ut.

 

 
Dålig nattsömn

Jag har börjat få svårt att somna på kvällarna. Ligger där i sängen och vrider på mig ett par timmar innan sömnen kan infinna sig. Och när det gör det drömmer jag lustiga drömmar. Drömmen jag drömde inatt var så hemsk att jag inte änns vill tänka på den. Det jag ville komma fram till var att det hela slutar med att jag är jättetrött och lättirriterad om dagarna.

Efter en förmiddag med plugg, datorsittande, tittande på desperate housewives och städande ska jag strax bege mig in mot Norrköping och körlektionen. Efter det blir det teoriplugg och sedan träning. Ikväll ska jag försöka plugga lite till för det kommer jag nog inte hinna med imorgon, för då ska jag träffa Linda.

Myskläder dag.

Sen när började jag ha rosa?

 


Tävling

Jag är faktikst med och tävlar på Fokis blogg om varor från Mihi.

Är i stort behov av en ny väska och dom hade en jättesnygg där som jag ville ha. Så varför inte tänkte jag? Gratisprylar är alltid roligt att få. Om jag nu vinner vill säga. Men jag hoppas det.Både väskan och armbandet jag vill vinna var jättefina. Fast mest armbandet. Har blivit lite armband fixerad på sista tiden, bara det att jag inte har några pengar att köpa några.


Chokladsug

Företagsekonoimin var lika rolig som vanligt. Vi fick en uppgift och hon satt och stirrade in i sin datorskärm, totalt omedveten om oss. Betygsnack hade vi också. Jag låg på VG, tydligen har vi inte gjort något som man kan få MVG utav. Smart. Halva kursen har gått och vi har inte börjat med MVG-delen än. Jaja frågan är hur vi ska hinna med det.
Jag smög iväg 10 minuter tidigare från lektionen, tillsammans med hälften av klassen.

Träffade Jenny på väg till Friskis. Fick mig att tänka på att jag vill ut till Emtefall snart och ha crazy scoutmys. Det var så länge sen vi gjorde något tillsammans allihop. Linnea, Linda och Määttie-boy är de enda jag träffar någotludna regelbundet.

Det var julpyntat på stan! Med jirlanger och ljusslingor i taket. Längtar tills första advent, då ska mitt rum julpyntas så det skriker om det! Och adventsmarknad är det då med. Hoppas  det är snö då!

Imorgon blir det plugg på naturkunskap, körlektion, teoriplugg och träning.

Mmm godis sugen

Måndagsmorgon = plugg

Vaknade klockan åtta imorse, utan att klockan ringde. Lite tidigt att vakna när man börjar halv ett men det var bra att jag vaknade tidigt för jag behöver plugga till Naturkunskapsprovet. Och det är vad jag har gjort sedan dess, läst på frågorna fyllt på svaren lite till. Jag måste verkligen få mer än G på det här. Annars är nog risken att det inte blir högre betyg för mig i Naturkunskap B. Och jag satsar på att inte få ett enda G i år. Sänker poängen så himla mycket och jag behöver dom om jag ska söka vidare sen.Mycket biler på sista tiden för att vara mig.
Men jag har märkt att det är skönareatt läsa bloggar när dom har bilder med.
Känns inte som om det är lika mycket text då på något vis.


Funderar på att krypa ur min sköna pyjamas och klä på mig vanliga kläder istället. Och göra mig iordning för en dag i skolan. Packa träningsväskan borde jag göra. Det köpte jag inte på Ullared. En smidigare väska än min bag. Den är så stor och klumpig och jobbig att släpa runt på. Har fortfarande inte bestämt vilket pass det blir idag. Imorgon blir det i alla fall Intensiv passet.

Cheescake

Efter en lång dusch och ett mål mat satte jag igång med en cheescake.

Det var lite svårt att hitta ett bra recept eftersom vi inte hade så mycket philladelphia ost i Eldorado variant. Det slutade med att jag fick improvisera lite utifrån det recept jag hittade. Jag orkade inte heller ta fram matberedaren för att mosa kexen så jag tog morteln. Det fugarade alldeles utmärkt. Tror dock att det hade gått fortare om jag taigt fram matberedaren.
Jag tror resultatet blev bra, det luktar gott iallfall. Kakan ska ner i frysen så jag får inte smaka heller. Men jag har massa choklad från Ullared och jag och Frida ska göra popcorn och mysa med en film snart.


Ser ganska smarrigt ut om jag får säga det själv.
Cheescake recept


Spinning eller step imorgon? Det är frågan. Vad tycker ni?

Söndagsmys

När jag vaknade imorse hade jag lite små ångest över att jag skulle jobba. Ville inte gå och känna som om allt man gjorde var fel i 4 timmar. Men när jag kom dit, (jag övningskörde) så var det Hillevi som jobbade. Nästan inget folk alls. Tiden gick väldigt segt, men inte lika segt som den skulle ha gjort om Hillevi inte varit där.
Jag övningskörde hem med. Och jag måste säga att det gick bra. Skönt för de senaste gångerna jag har kört har det inte alls gott bra.

Nu längtar jag efter en lång varm dusch för att få bort den här härliga Tallbacken-lukten. Sen ska jag äta och kanske baka någonting. LIte cheescake kanske?.
Måste bestämma vad jag ska träna för något imorgon också.


Mina inköp i Ullared + julklapp till Mamma och Pappa.

Ullared!

Äntligen hemma efter en lång lång dag. Klockan ringde kvart i fyra imorse, det är mer normalt att man går och läggersig så dags en lördagsmorgon. Väl framme så var det världens kö. Två timmar stod vi och väntade. Jag och Max smög runt lite i de andra butikerna runt omkring medan Åsa och de andra stod i kön. Träffade på Sara, hon sa att det inte hade varit någon kö igår, orättvist.
Väl inne så var det hur mycket folk som helst. Jag hittade bara en tröja. Allt annat var fult eller fanns i för stora storlekar. Oftast var den minsta storlken 40. Lite irriterande. Jag lyckades iallfall få ihop. En orange stickad tröja, en pyjamas, 4 par trosor, två chokladkakor, en necessär, ett par julkalsonger, en påse kit-kat, två ar strumpbyxor, en väska, tofsar, en eyeliner och en ögonskugga. En parfym och ett par strumpbyxor till Frida. Och två julklappar. Summan blev väl 800 ungefär skulle jag tro.

Nu är jag trött i ryggen, hungrig och jättepigg. Kunde knappt sova alls på hemresan. Sov ingenting från Jönköping och hem. Obekvämt satt jag med. Gud vad jobbigt allt är för mig. Och imorgon ska jag jobba med. Borde kanske lägga mig?

Långfredag

Jag hade glömt hur lång en skoldag kan kännas. Är rejält trött i huvudet nu. Och det är en timme kvar. Och jag har ont i huvudet. Men jag borde verkligen jobba med mitt projektarbete. Jag har ingen aning om hur jag ligger till, hur långt jag borde ha kommit eller hur jag ska få ihop det till ett arbete.
Har iallfall börjat skriva på inledningen nu. Känns bra. Men hur långt ska man skriva egentligen?

Snart bär det iväg till träningen! Hoppas att rörelserna inte är alltför avancerade. Koorditantion är inte min starka sida. Bråttom till bussen kommer jag att ha sedan, ska hem till älsklingen och mysa. Och imorgon blir det att gå upp tidigt tidigt.

Fredagsmys?

Första heldagen i skolan den här veckan väntar på mig. Svenska och projektarbete. Och jag behöver verkligen sätta fart med mitt projektarbete. Missade mitt handledar möte igår för att jag satt och pluggade hela rasten. Smart Lillan. Hoppas att Martina har tid att träffa mig idag. Måste låna om boken Scouting for boys, hoppas jag har kvar mina sidoanteckningar om den. Annars måste jag läsa om den igen och allavarligt talat jag har läst bättre böcker.

Efter skolan blir det ett intensiv pass, med Sofia förhoppningsvis. Det är alltid lika spännande att se om hon dyker upp eller inte. Det blir så när man inte har pengar på mobilen. Dirket efter passet ska jag åka hem till Max. Där hoppas jag på massa fredagsmys.
Känner mig pigg idag som tur är. Det var nog bra att jag gick och la mig tidigt igår kväll.


Bild från Januari när Max och jag åkte skridskor med hans familj
på Göta Kanal. <3

Grattis Mamma!

Nu är firandet utav mamma färdigt, eller jag och Frida smög iväg lite försikigt när smörgåstårtan var uppäten. Vuxna människor har en förmåga att prata om gamla minnen och andra totalt ointresant saker.

Känns som om jag håller på att bli sjuk. Är sådär seg i kroppen och känner mig lite småyr. Funderat faktikst på att gå och lägga mig strax, klockan är inte änns åtta? Men jag vill vara frisk i helgen för då är det Ullared och Tallbacken som gäller. Jag vill kunna träna imorgon, om jag kan röra mig vill säga. Tror att jag kommer ha världens träningsvärk i benen efter dagens besök på gymmet. Välbehövligt, men sjukt jobbigt.

Nej nu ska jag packa lite tills imorgon, träningskläder + kläder till lördagen + bok att läsa i bilen + naturkunskaps anteckningarna.
Naturkunskapsprov nästa vecka och det är typ 50 frågor som vi ska kunna. Önska mig lycka till, måste verkligen lyckas på det här provet. Ligger bara på G än så länge i Naturkunskapen.

Trist torsdag

Det snöar fortfanade, men den föservinner så fort den nuddar marken. Jag vill ha riktig snö. Sån där som man går i stora dricor och pulsar i. Mmm msyigt.

Jag är duktig som är uppe tidigt fast jag inte ska till skolan. Ska nämligen till Frisikis och träna lite innan det är dags för naturkunskap. Det är välbehövligt efter gårdagens julbord. Men mmm vad gott det var. Och ikväll blir det smörgåstårta. Vilken ätar vecka!

Oj nu var visst klockan lite mer än vad jag hade tänkt från början ooops!

Första snön!

Ooo är det inte underbart? Jag blir så där överdirvet lycklig och ler nästan hela tiden. Som när man är 5 år. Jag önskar att det kunde stanna kvar på marken så att jag fick åka pulka och bygga en jättestor snögubbe. Bara vara ute hela dagen och komma in när det blir mörkt och dricka en kopp varm choklad. OO vad jag önskar det.
Dagen blev ännu juligare när det var julbord på kvällen med Tallbacken. Åt alldeles för mycket mat!Det fanns ju verkligen allting som man vill ha på ett julbord. Och kladdkaka och ostkaka till efterrätt. Nu är jag sådär äckligt mätt i magen så jag egentligen bara vill spy!

Införskaffade en födelsedags present till mamma. Inget avaccerat eller speciellt. Jag hoppas hon uppskattar den i alla fall.Blev även en liten tur till Erikshjälpen efter skolan. Köpte 2 nya plåtburkar och en ny flaska. Det var Harry Potter på en av burkarna. Då kunde man liksom inte låta bli. Tog även en chailatte med Max innan det var dags för träning med Sofia.

Imorgon blir det gymmet vid 10-tiden. Ska fira mamma på kvällen så hinner inte med något pass. Jag som hade tänkt att köra Spinning. Det får bli någongång nästa vecka. I helgen hinns det inte heller med. Ullared på lördag och förhoppningsvis jobba på Söndag.

Sömnlös

Inatt blev det verkligen inte mycket sömn. Gick och la mig vid tio som vanligt. Satte på Kalle och chokladfabriken och kollade i typ en kvart innan jag kände. Faan vad trött jag är, stängde av. Men sömnen kom inte. Låg vaken till elva, tolv. Då gick jag upp drack vatten. Sedan la jag mig igen. John Blund kom kanske vid ett.

Det här kommer bli en lång dag.
Imorgon fyller min mamma 45. Jag har inte köpt någonting. Det måste jag göra. Fast först ville hon inte ha något, men nu vill hon det?

Morotsmuffins

Det blev både baka och att läsa lite.Allt för att inte sitta vid datorn eller TVn.
Har börjat läsa trejde boken om det magiska landet Deverry. Fantasy kan faktikst vara riktigt bra ibland.Gäller bara att va ganska pigg när man läser dom. För det hoppar i tiden väldigt mycket. Dock så finns det 14 böcker i serien om jag inte missminner mig. Kommer ju ta ett tag innan jag är färdig.

Muffinsen blev asbra. Ner med allihop i frysen! Eller ja inte alla. Sex stycken fick vara kvar här uppe och de kommer säkert ta slut under förmiddagen imorgon om jag känner min familj rätt. Jag tror jag har lärt mig lyckas med muffins. Nu sjunker de inte längre ihop när de kommer ut ur ugnen och blir pyttesmå. Skulle ha större formar bara.


Lätt som en plätt. Eller lätt som en muffin snarare.
Sju sorters kakor.

Blås tisdag

Nu har jag bestämt mig för att sluta tänka negativa tankar.
Jag har bara ett liv som Lillan. Det tänker jag inte slösa bort på dumma idiotiska tankar.

Motvind till bussen så det bara skrek om det. Tur att jag cyklade lite för tidigt. För det tog lång tid att cykla i blåsten. Imorgon ska det blåsa ännu värre sa mamma. Men jag är stark och ska minsann cykla iväg till skolan klockan sju på morgonen.

Det var mysigt att träffa Linnea idag. Och Linda med för den delen. Men Linnea träffar jag så mycket mer sällan. Hon är en sådan upptagen tjej. Men nu kommer jag förhoppningsvis att träffa henne lite mer i fortsättningen.
Fick en jättefin tvål av mamma när hon
och pappa varit på semester.
Kan inte riktigt komma fram vad den luktar till,
men det är något godisliknande.
Frågan är hur jag ska tillbringa resten utav tisdagskvällen? Med en bok eller baka någonting?

Rörigt

Blev läggdags tidigt igår. Tror jag somnade innan klockan var nio. Tankarna stängs och man drömer om lyckliga saker.

Jag måste sluta vara så lat. Om jag bara kunde skaffa mig lite ordning och reda på saker och ting skulle jag slippa blanda ihop alla veckor och dagar. Det händer allt för ofta att jag har glömt bort att jag ska träffa någon och så lovar jag en annan. Eller att jag säger att jag ska vara med någon fast jag har ett möte eller något annat inbokat. Det är dags för lite struktur i tillvaron Lillan.

Choklad

Nu är boken utläst. Sida till sida.

För en gångs skulle så var filmen bättre än boken. Läs inte boken.
Det var så mycket i den som var krångligt. Mycket som jag blev besviken på.
Till exempel så var det Josephine som blev tillsammans med Roux, båtmannen.
Inte Vianne. Som det är i filmen.
Och hon hyr inte av den där söta damen med diabetes, Armande.
Smådetaljer.
Men det blir rörigt i boken. För jag tänker bara på filmen. Och den är lite lyckligare.
Jag behöver lyckligt just nu.Är så besviken på mig själv
Trasslat till det igen. I ett försök att vara alla till lags.
När ska jag lära mig att jag alltid mislyckas med det?
Nu ska jag bädda ner mig i sängen titta på film och hoppas
på en tidig sömn. Gärna nu med en gång. Skulle vara bra om jag
fick sova ett par dagar med.

Bloody Monday

Körlektion. Underligt vad lång en dubbelkörlektion kan kännas. Sittas där och pinas i 80 minuter. Nej jag föredrar 40 minuter och sen därifrån illa kvickt. Tänka. Bedöma sig själv. Hata alla fel. Det blir så mycket mer fel på 80 minuter än 40.

Träning med Sofia. Och det passet var. Jaa. Inte särskilt jobbigt. Precis när man började tycka det var jobbigt så bytte vi övning. Det var bara armhävningarna som tog död på mig. Hoppas att jag kan träna Puls Medel imorgon. Jag har som vanligt snurrat ihop veckorna så jag är inte säker på om det är DS imorgon eller inte. Jag hoppas att Linnea hör av sig om den saken. Jag har ju planerat med Linda imorgon. Hoppas hon kan träffas på torsdag annars.

Nej nu ska jag fortsätta läsa Choklad. Hitills är jag mest besviken.

Skolveckan

Nu är det skola igen. Fast inte för mig. Inte idag. Råkade visst boka en dubbelkörlektion på eftermiddagen när jag har lektion. Och imorgon är jag ledig. Så på onsdag börjar skolan. Det kan jag klara av. 3 dagar. På lördag ska jag till Ullared. Det gör den här veckan mer uthärdlig.

Träna senare idag med. Medelpass klockan 16.
Toppen. Behövs efter den här helgens svullande.


Daizy är fin. Börjar bli gammal, :( vill inte det

Chokladmuffins

Söndagskvällar har en tendens att bli fruktansvärt tråkiga.
Jag är inte så bra på att fördriva tiden när jag inte har en bok i min hand.
Läste ut Safirringen igår och måste till biblioteket imorgon för att låna forsättningen. Frågan är bara hur jag ska spendera min söndagskväll. Köpte i och för sig boken Choklad av Joanne Harris på Myrorna. Den är inte så tjock. Den hinner jag nog läsa ut ikväll. Eller imorgon.
Jag har lärt mig göra länkar nu!

Bakade chokladmuffins. Kaklagret i frysen hade försvunnit så det behövdes fyllas på.Det blir så otorligt bra bilder med en mobilkamera.
Vet inte vad jag gjorde för fel men smeten blev som chokladmousse.
Sju sorters kakor.

Fabulous sunday

Igår var det lördagsmys med Max. Vi såg en skräckfilm, Orphan.
Den var inte särskilt läskig. Mer psyk.
En familj som adopterade en nio-årig flicka efter att ha fått ett dödfött barn.
Men flickan är inte så oskyldig som de först tror att hon är.
6/10 får den. Men jag skulle inte kalla det skräckis.

Idag gick vi en härlig långpromenad med hundarna. Precis vad jag behövde för att rensa tankarna. Jag behöver nog ha tid att tänka. Jag ska inte ljuga och säga att jag inte är ledsen och besviken. Det är jag. Jag hatar när saker inte blir som man tror hoppas och vill.

Nu väntar en lång söndagskväll för mig själv. Kanske skulle baka?

RSS 2.0